Archived posting to the Leica Users Group, 2008/02/28

[Author Prev] [Author Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Author Index] [Topic Index] [Home] [Search]

Subject: [Leica] M6 with Summicron DR
From: kididdoc at (Steve Barbour)
Date: Thu Feb 28 08:14:30 2008
References: <>

On Feb 28, 2008, at 9:03 AM, d. harland harris wrote:

> I've read that the M6/Summicron DR combination doesn't always work,  
> but I've
> been using this combo for the past 6 months with no apparent issues  
> until
> yesterday.
> I pulled the summicron off to mount a new CV 15 and then when I went  
> to
> mount the summicron again, it wouldn't click into place. I didn't  
> notice
> anything different when I took it off, but nonetheless it doesn't  
> mount
> fully, and the CV 15 still does.
> Anyone have any helpful suggestions before I send this lens out for  
> repair
> (I'm guessing it can be fixed). My fear is that I've somehow  
> permanently
> ruined my combo. This has been my favorite lens for up close shots  
> of my
> baby girl, so I'm hoping I haven't lost that ability.
> Thanks for looking,
> Harland
> _______________________________________________
> Leica Users Group.
> See for more information

when you mount it...

1.  eyes should be off...

2.  then try to carefully mount the DR both in close configuration and  
in normal position, as I recall ...there is a difference...

good luck...

with warm regards,  Steve Barbour

"I never wanted to be famous" will be published soon.

In reply to: Message from dannynono at (d. harland harris) ([Leica] M6 with Summicron DR)